skip to Main Content

Tot 1 mei 2017 was ik schrijver om den brode. In mijn vrije tijd schrijf en dicht ik incidenteel, iets waar ik overigens reeds als scholier mee begon.

Van 2003 tot en met 2013 maakte ik deel uit van lichtdichtgenootschap De Keerkring. Op diverse plaatsen in het land hebben we gedichten voorgedragen en in tien jaar tijd drie dichtbundels het licht laten zien. Na een sabbatical besloten we in 2016 geen doorstart te maken.

Doorgaans hanteer(de) ik de vaste versvorm. Nu eens vervaardig ik een sonnet, dan weer een ollekebolleke, een ander moment een rondeel of sonnettette. Een aantal gedichten van mijn hand vind je in dit hoofdstuk. Daaronder zijn ook eindejaarsgedichten.

Schrijven en redigeren deed ik voor mijn opeenvolgende broodheren, in briefvorm aan vrienden, familieleden en kennissen, in de vorm van een (al of niet publiekelijk uit te spreken) column of anderszins.

In dit hoofdstuk heb ik ook een verhaal,  een afscheidstoespraak, een aantal columns en enkele taalaardigheden opgenomen. Daaronder een vijftal uit de beroepspraktijk.

Back To Top